Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ταξιδιωτική οδηγία και από Σουηδία και Ιαπωνία για την Ευρώπη

H Σουηδία κάλεσε σήμερα του πολίτες της που ταξιδεύουν στην κεντρική Ευρώπη να επαγρυπνούν στα δημόσια κτίρια και στα δημόσια μέσα μεταφοράς λόγω των κινδύνων για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως ακριβώς έκαναν και άλλες χώρες, η Βρετανία, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ.

«Λόγω της αύξησης των απειλών για τρομοκρατικές επιθέσεις, το σουηδικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους πολίτες της χώρας να επιδείξουν αυξημένη επαγρύπνηση», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πρέπει να είστε σίγουροι όταν πηγαίνετε σε δημόσιους χώρους, γύρω από δημόσια κτίρια, σε χώρους όπου συνήθως συγκεντρώνονται τουρίστες , σε δημόσια μέσα μεταφοράς, σε μεγάλα εμπορικά καταστήματα και σε άλλες περιοχές όπου υπάρχει συνωστισμός πολιτών», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Οι σουηδικές μυστικές υπηρεσίες αύξησαν το σήμα κινδύνου για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις στο επίπεδο 3 (σε σύνολο 5) αν και υποστήριξαν ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κανένας «άμεσος κίνδυνος».
Και η Ιαπωνία
Για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις ενημερώθηκαν από το ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών οι πολίτες της Ιαπωνίας που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ευρώπη, ενώ παρόμοιο σήμα έχει εκδοθεί από τις αρχές των ΗΠΑ και για τους Αμερικανούς πολίτες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=61079

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου